Торта с рула
Добави към моето меню
Торта с рула
рецепта Марта Бенчева
Тортата може да бъде приготвена с готови рула или с домашно приготвени. За рулата може да се използва рецепта за блатове за торта, аз използвах за
“Руло – пънче”
4 яйца,
2 ч.ч. захар,
5 с.л. олио,
1 ч.ч. кисело мляко,
3 1/2ч.ч брашно,
1 амонячна сода,
2 ванилии,
в единия блат сложих какао за да е по шарено, но може само един цвят.
Изпичат се блатовете, поставят се върху навлажнена кърпа и се навиват за няколко минути, после се развива, намазва се с течен шоколад(може и мармалад или сладко), поставя с в средата банан и половина (цял, без да се реже) и се навива, нарязва се на парченца около 1,5 см. (може и по – малки или по – големи).
Взема се купа, в която се поставя домакинско фолио (безцветно) и се нареждат парчетата, първо по дъното, после по стените и приготвяме крема
крем
1 пакетче суха сметана се разбива с 1с.л. пудра захар, добавя се 1 кофичка цедено кисело мляко и 2 пакетчета желатин (разтворени както пише на опаковката), по желание може да се добавят някакви плодове. Сместа се изсипва върху рулцата в купата и се нарежда още един ред като капак на тортата, което ще е дъното като се обърне. Слага се в хладилника за 1 ден или докато стегне и се обръща върху голяма чиния.
Може да се украси по желание
Много вкусно става