Карамелен сладкиш с праскови
Добави към моето меню
Карамелен сладкиш с праскови
вкус на лято, така може да се нарече този сладкиш – сочни праскови, карамел и пандишпаново тесто
време за приготвяне 30 мин
време за печене около 40мин
порции 12
Продукти
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
3 яйца
1 пакетче (10 г) бакпулвер
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ванилия
50 г краве масло
600 г праскови, 3 големи
Приготвяне на Карамелен сладкиш с праскови
* Тава за печене се поръсва с кристална захар и се слага във фурната включена на 200 градуса докато се карамелизира захарта
* Когато захарта стане златиста тавата се изважда и се поръсва с нарязаното на парченца краве масло
* Плодовете се нарязват на тънки филиии и се редят върху карамелизираната захар
* Тестото се приготвя като се разбие останалата захар (от 1 ч.ч.) с яйцата. Добавя се пресятото с бакпулвера брашно и прясното мляко. добавя се и ванилията
* Тестото се разпределя равномерно върхи прасковите и се пече на средна фурна на 190 градуса до говотност (проверява се с клечка за зъби дали е готово тестото)