Сладък коледен венец
Добави към моето меню
Сладък коледен венец
рецепта Magdalena Maloir
Продукти
100 г краве масло
100 г кафява захар
2 с.л. олио
2 яйца
4 с.л. мед
400 г брашно
1 с.л. канела
по 1щипка карамфил, джинджифил и индийско орехче
Начин на приготвяне
• В купа се разбъркват мекото масло, захарта, мед, олио и предварително разбитите яйца.
• В друга купа се размесват брашното с подправките и се прави кладенче, в което се излива течната смес.
• Омесва се меко тесто. Слага се за 2 часа в хладилник, за да стегне.
• Тестото се разточва и се изрязват елементите.
• Пекат се в предварително загрята на 170С фурна, около 10мин.
• След пълното охлаждане се декорират с глазура (1леко разбит белтък, 7-8 с.л.. пудра захар, 10 капки лимонов сок и сладкарски бои)