Последни Рецепти
Последни Статии

Сладкиш с ябълки и бисквити

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Оказа се позната ретро рецепта, но не и за мен. Видях я при Мария Саватинова и след това се оказа, че може да се приготвя с някои разлики – може да добавите или не набухвател към тестото, ако имате орехи може да добавите една шепа за по-богат вкус. Вместо бисквити може да се използват кроасани или вие виенска кифла, нарязани на тънки кръгчета. Може да добавите и сушени плодове
%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%b8%d1%88-%d1%81-%d1%8f%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%be
Много вкусен сладкиш с ябълки и масло

Сладкиш с ябълки и бисквити
Продукти:

125 г краве масло
2 пакета бисквити („Роден край“ или подобни) с масло
3-4 ябълки
Кексова смес
5 яйца
1 ч.ч. захар
4 с.л. олио
4 с.л. вода
1 бакпулвер (10 г)
1 ч.ч. брашно
Орехи и стафиди по желание

Начин на приготвяне:
• Разтопява се кравето масло и върху него се нареждат натрошените бисквити.
• Отгоре са редят ябълките нарязани на кръгчета или на кубчета. По желание може да поръсите с щипка канела
• От яйцата, захарта, брашното смесено с бакпулвера, олио и водата се приготвя кексова смес, която се изсипва върху ябълките и се разпределя равномерно.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 25 минути. (пробва се с клечка за зъби и не се отваря много по време на печенето)
Да ви е сладко!

Вариант: Ябълките може да се залеят и със смес от
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
Без набухвател

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории