Последни Рецепти
Последни Статии

Позата в съня издава характера

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Позата в съня издава характера на мъжа, твърдят психолози
Ако спи по гръб, не чакайте изненади в леглото. Егоистът се завива презглава

Когато спи, човек казва най-много за себе си, твърдят психолозите. Дари само с позата, която заема, той показва доколко е устойчив на стреса и житейските неудачи. Дали търси съпруга или майка закрилница, предпочита ли да властва в двойката, или се примирява с отредената му роля на изпълнител.

Специалисти от Сан Франциско са класифицирали позите, които човек заема в съня си. По тях те са оценили какви подсъзнателни послания изпраща той, когато спи. Тествани са около 1000 мъже, като на никого от тях не е било обяснено защо ще бъде наблюдаван. Повечето хора се смущават да бъдат наблюдавани, докато спят или дремят. И не обичат околните да се намесват в една толкова интимна сфера от техния живот. Затова на тестваните било казано, че ще се изследва взаимодействието между тяхното поведение в съня и възможните заболявания, които могат да придобият. Специалистите, естествено, се произнесли и по темата за болестите. Но и досега мнозина схващат като по-съществени определенията, които са дали за характерите им.
Ето основните типове според любимата поза:

Мъж, който спи по гръб е уверен в себе си непоколебим и винаги си поставя изпълними цели
Той не се терзае от противоречия и чувство за вина, знае какво иска да постигне и в общи линии обикновено го постига. Никога не надскача възможностите си, главно защото има реална представа за тях. Умее да планира живота си и обикновено получава това, което иска. Умее също да се отказва от нещата, които надхвърлят неговия хоризонт, и трезво различава празните мечти от постижимите.
В секса подобен мъж е може би лишен от прекомерно въображение, но ефективен, твърдят психолозите. Не очаквайте да ви изненада с интересни пози, но и едва ли ще ви разочарова като цяло с поведението си в леглото.

Мъж, който се завива презглава, обикновено постъпва по същия начин и в реални житейски ситуации.
За него заравянето на главата в пясъка се е превърнало в естествено поведение, твърдят психолозите. С покриването презглава той се изключва от реалния живот и се опитва да се пренесе в друг свят. Подобни хора са силно раними, но и големи егоисти. В критичен за вас момент те са способни да подходят по същия начин – да покрият главата си с одеялото и да заявят, че нищо не ги интересува. С тях трябва да подхождате деликатно – ако ги обичате, постепенно ги заинтригувайте със себе си и тайно се надявайте, че те ще възприемат вашата реалност и за своя. В противен случай ви чакат купища грозни скандали на тема кой е истинският егоист във връзката ви. Ако не сте подготвени за такива битки, късайте.

Мъжът, който спи свит в поза “ембрион”, е като дете – чувствителен и податлив на внушения.
Непрестанно изпитва желание някой да се грижи за него подобно на майка му. Той все още не е скъсал с детството и затова не е способен да поеме докрай отговорността за изграждането на едно ново семейство. Подходящ е за жени, които имат засилен майчински инстинкт и обичат да се грижат за безпомощни създания. Само че имайте предвид, че той винаги ще бъде допълнителното дете в семейството. Ако ги имате две, спокойно може да го броите за трето. Способен е на импулсивни жестове, но не и да си приготви сам вечеря, когато е вкъщи. Децата ще го обичат повече от вас, понеже умее да ги забавлява, само не го карайте да им връзва връзките на обувките, понеже сигурно ще ги върже една за друга. Учените съветват към този тип мъже да се ориентират само жени, които са уверени, че могат да се оправят сами в живота. Сама или с един очарователен глезльо на главата – каква разлика има.

Мъжете, които спят обърнати на една страна, са хора, които са способни да се справят с трудностите и да се приспособяват към обстоятелствата.
Способни са да избират и обикновено взимат правилните решения. Имат прагматично мислене, и макар понякога да са лишени от въображение, са грижовни спрямо човека до себе си, твърдят психолозите. Те рядко са способни да изкажат чувствата си докрай, допълват учените. Това обаче не означава, че не държат на партньора.

По корем спят прекалено чувствителните хора, които се опитват да се уединят в свой интимен свят

Те обичат да балансират близостта с усамотение и се надяват околните да ги разберат. Ако имате подобен човек до себе си, отпускайте юздата му от време на време – и той, и вие ще се почувствате много по-добре, когато не си налагате излишна и прекомерна обвързаност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории