Последни Рецепти
Последни Статии

Сливите помагат за отслабване

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Сливите помагат за отслабване

Сливите от древни времена се използват като диетичен продукт. Освен, че са полезни за отслабване те са много полезни и за здравето.
Сливите съдържат ценни хранителни фибри, лесно усвоима захар, витамини РР, А, В, С, Е, бетакаротин, калций, желязо, цинк, йод, магнезий.

plumb-4

Благодарение на пектина, който съдържат сокът от сливи спомага за изчистване на организма от токсини и шлаки, намалява нивото на солите на тежките метали.
Антиоксидантите забавят процеса на стареене, освобождават клетките от свободните радикали, и предотвратяват образуването на ракови клетки.
Сливите също така спомагат за понижаване нивото на лошия холестерол и за освобождаването на организма от излишна течност. По този начин намаляват риск от развитие на атеросклероза, хипертония.

Специалистите напомнят, че хора, които страдат от ревматизъм и диабет следва да бъдат внимателни към количеството сливи, което консумират.

Като си хапваме сливи си хапваме и спокойствие. вкусен плод е сливата и полезен, а колко рецепти могат да се приготвят със сини сливи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории