Последни Рецепти
Последни Статии

Sofia Restaurant Week

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Кулинарна фиеста в 25 ресторанта в София
Тристепенно гурме меню срещу само 25 лева предлагат 25 ресторанта в София в седмицата на ресторантите от 11 до 17 септември. Любителите на добрата кухня и автентичните вкусове могат да изберат своя ресторант и да резервират място в него през сайта на Sofia Restaurant Week.

sofia-restaurant-week

Цената на кувертите е напълно достъпна за качеството, което ресторантите предлагат в замяна, обясни Кристин Милнър, управител на феста. Форматът се придържа към модела на другите големи градове и столици по света, при който цената е с 30% до 50% по-ниска от цените в менюто, а на някои места намалението е над два пъти.

Ресторантите, които участват в кампанията
Клуб Пушкин, Edosushi, Crystal Steak House, Di Valli, Егур Егур, 33 Гастронавта, L’instant, Шафран, Кактус, Orient Garden, MOMA, Кастело ди Сан Марино, Сезони (х-л Хилтън), Соул Кичън, Табиет, Таланти, Котилото, Багри, Вино и Тапас, Избата Винарна, Мармо, Розе, Щастливото Прасе, Петрус.
Гостите на SOFIA RESTAURANT WEEK ще опитат френска, арменска, сръбска, средиземноморска, италианска, българска, турска, японска и веганска кухня.
Специално внимание е отделено на различните видове национална и екзотична кухня.
Затова мотото – призив на SOFIA RESTAURANT WEEK е „Открий вкусовете на София!“.

Sofia Restaurant Week стана хит още преди началото си. При очаквани заявки от 1500 – 2000 души за цялата седмица, ден преди откриването на фестивала резервации бяха направили около 1500 клиенти. Фестът дори още не беше започнал, а вече имаше ресторанти, които нямат места. Намерението на екипа на Седмицата на ресторантите е следващата година форматът да се реализира два пъти в София и поне в още един голям град.

sofia-restaurant-week-1

Откриването на Sofia Restaurant Week стана в Музея на София, където посетителите могат да влязат в кухнята на своите баби и дядовци, да разгледат сервизите, в които те са се хранели през 19-ти и 20-ти век. Един от най-интересните проекти на Столична община за 2017 година е създаването на Ретро-кафене в този музей, като в него ще се предлагат само автентични и традиционни ястия и напитки, характерни за столичния град в минали епохи.
%d1%80%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d1%84%d0%b5%d0%bd%d0%b5

Общината се надява, че Фестивалът на ресторантите ще помогне София да се превърне в кулинарна туристическа дестинация.
90% от ресторантите в България са наши клиенти, обяви директорът на МЕТРО Атила Йенисен. Седмицата на ресторантите в София дава официален старт на събитията от програмата на МЕТРО „Ден на Предприемача – 11 октомври“. Празникът ще бъде честван едновременно във всички 25 държави, в които оперира компанията. Специално за този повод МЕТРО България е създала и рекламира активноонлайн платформата. На нея независимите предприемачи ще могат да предложат на клиентите си разнообразни оферти, уникални продукти или услуги, разработени специално за 11 октомври. Желанието на МЕТРО България е да открие забравените перли – автентичните български продукти и вкусове, все още запазени от малките производители.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории