Последни Рецепти
Последни Статии

Sofia Restaurant Week

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Sofia Restaurant Week
Къде: 30 ресторанта в София
Кога: 10-16 септември 2017 г.
30 майстор-готвачи се борят за вниманието на феновете на кулинарния фестивал Sofia Restaurant Week
30 изключителни ресторанта, 60 специални тристепенни менюта, само срещу куверт от 25 лв.

Открий вкусовете на София с есенното издание на Sofia Restaurant Week!
14

От 10 до 16 септември в София любителите на гурме културата могат да опитат специални предложения от екзотична, модерна, европейска, българска или азиатска кухня. За трети пореден път Sofia Restaurant Week предлага неустоими изкушения и вдъхновяваща обстановка, като всяка от 30-те кулинарни дестинации анонсира избор между два варианта на тристепенно меню срещу куверт от 25 лв. без включени напитки.

Предварителните резервации на Фестивала надхвърлят 1300, а участниците до момента са 4500. Очаква се Фестивалът на софийските ресторанти да привлече над 7000 посетители, като техните отзиви от последните две издания са изключително позитивни.

Въз основа на внимателната преценка на гурме експертите на Sofia Restaurant Week и желанията на потребителите в новата селекция от ресторанти присъстват интересни имена на софийски ресторанти и се забелязва тенденцията за още по-интересна и интригуваща кулинария.
Единствено по време на Sofia Restaurant Week ще може да обиколите със своето семейство и приятели максимален брой от модерните кулинарни локации в града, без да се притеснявате за семейния бюджет или за времето.

Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е Фестивалът на розовия домат, организиран от METRO на 16 септември, за който шеф готвачите на ресторантите ще предлагат специално ястие с български розов домат.
доматен фест софия

Sofia Restaurant Week се организира от водещите медии за заведения и туризъм – Ресторант Уийк ООД и Zavedenia.bg, с подкрепата на METRO, УниКредит Булбанк и Bibendum.
Всички ресторанти и менюта са на официалния сайт на Sofia Restaurant Week, там може да направите и резервация.
Sofia Restaurant Week се провежда под мотото: Открий вкусовете на София с есенното издание на Sofia Restaurant Week!

VACUUM

VACUUM

За първи път по време на Фестивала ще може да опитате интригуващата тайландска кухня в Royal Thai, а екзотичните предложения продължават с японските Hamachi-in и Edo Sushi, мароканският Anette и индийския Saffron.
Европейската кухня е представена от немския Фенерите, гръцкия Маслината, италианските La Rocca, Фокача и Di Valli, както и от модерните предложения на Emotion Bar&Kitchen, MARMO, Red Coral Kitchen и Corso.

Green Line

Green Line

Любителите на качественото месо ще открият телешки стекове по класически рецепти в Кристал Стейк Хаус, Crystal Burger&Steak и АСКУА, но имаме изненада и за вегетарианците – 9 ресторанта са подготвили по едно вегетарианско меню.
Вкусните български гозби и атмосфера ще срещнете в Делвите, а руската кухня е представен във Фестивала с ресторант Арбат.

Happy Pig

Happy Pig

Ако обичате провокациите и нетрадиционните предложения – опитайте авторските менюта на Aubergine, Vacuum, Щастливото прасе и Talents.
Отличните винени изкушения и ястия ще откриете в GRAPE CENTRAL и ВИНО И ТАПАС.

Grape Central

Grape Central

В първите две издания на Фестивала участваха общо повече от 11 000 любители на качествени ресторанти като много от тях оставиха своята оценка, коментари и препоръки в сайта на инициативата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории