Последни Рецепти
Последни Статии

7 начина да ускорите своя метаболизъм

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Ако целта ви е да свалите няколко излишни килограма или да подобрите цялостното си здравословно състояние, първото нещо, което трябва да направите е, да ускорите обмяната на веществата си, за да постигне желания резултат.

7 прости начина да ускорите своя метаболизъм
Как да ускорим нашия метаболизъм?
Навици за по-добър метаболизъм

metaboliten sindrom
Бавният метаболизъм не е оправдание за да сте с наднормено тегло, в не добра физическа форма или да имате здравословни проблеми

Има 7 прости начина, по които можете да ускорите обмяната на веществата:

Пийте повече вода
Ако не приемате достатъчно вода, тялото ви ще изгаря по-малко калории. Освен това вашият черен дроб ще работи по-усърдно, за да възстанови водния баланс. Ако искате да ускорите метаболизма си, пийте повече вода и зелен чай (без захар и без подсладители, може да добавите пръчка канела, лимон или джинджифил).

Яжте органични продукти
Избирайте внимателно своята храна. Кажете „не“ на ГМО продукти, произведени с помощта на антибиотици и хормони на растежа. Те само ще забавят метаболизма ви.Това не означава да купувате само продукти с етикет „био“ или „органик“, а да избирате чиста храна и такава за която знаете какво съдържа и как е направена

voda kana citrus m

Ставайте рано
Слънчевата светлина се отразява на нашия метаболизъм и консумацията на енергия от организма ни. Ранното ставане ще ви помогне да регулирате биологичните си процеси, които зависят пряко от цикъла ден/нощ.

Яжте храни, които влияят благоприятно на метаболизма
Яжте повече млечни храни. Те снабдяват тялото ви с калций, който изгаря мазнините и изгражда мускулната маса. Поддържайте нормални нива на желязо в тялото си и използвайте йодирана сол, за да улесните работата на щитовидната жлеза.

Движете се активно
Спортувайте редовно (Опитайте!) Всички физически дейности ще ускорят вашия метаболизъм. Мускулите ви постоянно се нуждаят от още енергия. Затова ходете на фитнес, разхождайте се по-често. Колкото се може по-често бъдете сред природата. Или просто танцувайте.
5kmrun 1708
В София има събития на които може да видите над 500 човека, които тичат 5 км в парка – 5kmrun – Опитайте и вие!

Яжте на всеки 3-4 часа
Хранете се разумно и здравословно
Избягвайте въглехидратите, но не ги елиминирайте изцяло, включвайте в храненето си бавни въглехидрати.
Ако намалите драматично приема на храна, тялото ви ще приеме защитна позиция и ще започне да съхранява и малкото храна, която му давате.
zelenchuci btg 1
Вусното изобилие на есента

Кажете „не“ на стреса
Ако изпитвате постоянно стрес и тревожност, тялото ви не може да се отпусне, а метаболизмът ви се забавя. Избягвайте стресовите ситуации и открийте най-подходящия начин да се отпуснете и да освободите напрежението.

По идея на BrightSide

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории