Последни Рецепти
Последни Статии

Sofia Restaurant Week 2018

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Sofia Restaurant Week 2018
Къде: София в 29 подбрани заведения
Кога: 5-13 май 2018

Sofia Restaurant Week 2018 започва с още повече интересни ресторанти и менюта. Пролетните продукти и ястия са във фокуса

sofia restaurant week 2018

Регистрацията за Sofia Restaurant Week стартира в събота, 28.04.2018 г., като за някои от по-интересните ресторанти се очаква местата да бъдат запълнени още през първите два дни.
Ресторантите и менютата могат да бъдат разгледани на http://restaurantweek.bg/bg/restaurants/.

За първи път вкусното столично събитие ще продължи 9 дни, вместо досегашните 7. Отзивите на самите участници са показали, че е почти невъзможно в рамките на седмица да бъдат посетени всички любими техни ресторанти.

Sofia Restaurant Week – пролет 2018 не изневерява на своя оригинален подход за избор единствено на лично проверени от организаторите от Ресторант Уийк и Zavedenia.com ресторанти. Тази година в участващите места има 6 нови имена, а 23 от ресторантите са били включени и в предишни издания и са получили високи оценки от посетителите.

Шеф готвачите на кулинарните локации на фестивала предлагат по две специални тристепенни менюта с акцент върху пролетните зеленчуци, специалитетите с агнешко месо, както и гурме експериментите. Куверт за тристепенно меню е с фиксирана цена от 29 лв.(без напитки).

В Iv by Chef Evropeisky и The Restaurant ще се насладите на неповторимото съчетание на стилна атмосфера и балансирани и свежи, вдъхновяващи кулинарни шедьоври.

Sofia Restaurant Week 2018 4

Разнообразието от европейски ястия е богато представено в менютата, селектирани от ресторантите Grozd, Cactus, Ventana, Social Café Bar and Kitchen, Пушкинъ, 33 Gastronauts, Talents, Табиет и Tempero.

Привържениците на италианската кулинария могат да насочат вниманието си към ресторантите Rose Restaurant and Pizza, Морино, както и Spaghetti Company, а за хората, които не правят компромис с избора на вино, подходящи са Grape Central, Vino & Tapas и Barrique. Гръцката кухня е представена в новооткрития ресторант Akrogiali.

Магията на азиатската кухня ще ви завладее в Edo Sushi Vitosha, Royal Thai и Hamachi-ni.

Любителите на риба и стекове на жар ще намерят интригуващи кулинарни предложения в Ascua, а истинските ценители на сезонната кухня ще я намерят в ресторанти Щастливото прасе, Багри, Soul Kitchen и Aubergine.

Sofia Restaurant Week 2018 1

Колорит в Sofia Restaurant Week внасят изкушенията на индийската кухня в Kohinoor и арменският ресторант Egur Egur.

Sofia Restaurant Week 2018 2

В седмицата на ресторантите на София може да направите и винено околосветско пътешествие с Discover.Vino World. На 11 и 12 май в зала 5 на Интер Експо Център благодарение на организатора DiVino за втори път българските вносители ще представят над 400 вина от целия свят.

Sofia Restaurant Week 2018 3

Историята: Форматът Restaurant Week води началото си от Ню Йорк. Всичко започва през 1992 г. с отразяването на специално политическо събитие, на което присъстват 15 хиляди репортери от цял свят. Основната идея на проявата е гостите на събитието да бъдат нахранени и обслужени на преференциална цена от голям брой ресторанти в града. В момента този формат се провежда в над 150 града в света и непрекъснато се развива.

В София, фестивалът се провежда по български образец – на определен брой места, с фиксирана цена, в рамките на седмица се посещават ресторантите и може да бъде опитана храната от различни кухни. През 2016 г. се провежда първото издание, през пролет 2018 е четвъртото издание. В него са подбрани най-добре представилите се ресторанти от досегашните три издания.
Идеята е да стимулираме хората да се срещат и виждат с приятели по ресторантите и да опитват нови кухни.
В момента има бум на кулинарните предавания, шоупрограми и различни инициативи. Много кулинарни блогъри.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории