Солена “Манастирска изба”
Добави към моето меню
Солена “Манастирска изба”
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Солена палачинкова торта може да се направи според всеки вкус и налични продукти. Има един популярен вариант да се наредят палачинките като пирамида, в сладък вариант е популярна от руските кулинарни сайтове. Предложението е да направите солен вариант, като може да изберете плънка според вашия вкус – в случая е с катък, кашкавал и яйца
Продукти
18 палачинки
200 сирене
200 г катък
100 г кашкавал
2 сварени яйца
Черен и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне
• Палачинките се намазват със смес от катък, сирене, овкусена с черен пипер
• Всяка палачинка се навива на руло
• Редят се три, две, една палачинки за да се получи пирамида
• Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и сварени яйца
• Солената палачинкова торта се поставя в хладилника за 2 часа