Сос за пълнени чушки
Добави към моето меню
Всяка домакиня си има своя проверена рецепта за пълнени чушки Някои ги предпочитат със сос
Сос за пълнени чушки
рецептата е на Петя Цанкова, един от победителите в нашия Пролетен конкурс с награди от Крок Пот
Заповядай рецептата за соса и както сама ще забележиш съм избягвала запържването при него ! Много е вкусен ,надявам се и на вас да ви хареса !
СОС ЗА ПЪЛНЕНИТЕ ПИПЕРКИ :))
Продукти:
3-4 яйца
3-4 с.л. брашно
1 кофичка кисело мляко
соса от пиперките,изстинал
Начин на приготвяне:
В тенджерка слагам киселото мляко и брашното, разбърквам ,добавям яйцата и разбивам хубаво сместа. След което наливам и изстиналия сос.
Слагам тенджерката със сместа на огъня и бъркам непрекъснато до нейното сгъстяване.Ако е нужно се слага сол допълнително.
Става невероятно вкусен сос и едновременно с това се избягва запържването.
Съвети :
1.За да имам повече сос от пиперките ,като ги слагам да ги пека напълвам тавата с вода почти до горе и ги поливам и с олио повече така.След като се запекат отгоре обръщам пиперките ,а излишния сос /или водичката/ го изливам в една купа и го оставям да изстине.В него има и мазнина и е соленичък.
2.По желание вместо брашно може да се използва натурално пшеничено нишесте.
ДА ВИ Е ВКУСНО