Суфле от карфиол
Добави към моето меню
Суфле от карфиол, цветно зеле
1 глава карфиол
200 мл прясно мляко
2 яйца
2 с. л. брашно
1/ връзка копър
100 гр кашкавал за поръсване
черен пипер и сол на вкус
Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се сварява в подсолена вода. Изцедените розички се поставят в йенски съд или се разпределят в глинени гювечета.
Брашното, прясното мляко и яйцата се смесват и се разбиват добре. Овкусяват се копър и черен пипер. Сместа се излива върху карфиола.
Пече се до зачервяване при температура 180-200 градуса, като 5 минути преди да се извади от фурната, суфлето се поръсва с настъргания кашкавал.
Изчаква се да се запече и се сервира веднага.