Яхния от спанак
Добави към моето меню
Яхния от спанак
1 кг спанак
2 с.л. олио
1 глава лук
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. ориз
1 морков
сол, черен и червен пипер на вкус
В тенджера с олиото задушаваме на ситно нарязания лук и морков.
Прибавяме измития и нарязан на тънки ивички спанак и продължаваме да задушаваме на силен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
След десетина минути слагаме доматеното пюре, размито с 1 каф. чашка топла вода, и ориза.
Намаляваме огъня. След още дестина минути добавяме солта и червения пипер и веднага наливаме 1 л гореща вода. Сега вече варим яхнията на тих огън. Когато спанакът омекне и оризът е готов отнемаме съда от огъня.
Яхнията поднасяме със смлян черен пипер и кисело мляко.
—–