Пилешка супа със спанак
Добави към моето меню
Пилешка супа с лимон и спанак
Накъсани свежи листа спанак, залети с топла супа, пефектно съчетание с вкуса на пилешкото месо
200 г пилешки гърди
бялата част на 1 стрък праз
2 клонки целина
1 шепа спанак
1 морков
сокът от 1/2 лимон
за маринатата:
2 с. л. соев сос
1 с. л. натурално нишесте
1 с. л. олио
сокът от 1/2 лимон
В 1 литър гореща вода се добавяр праза и стъблата на целината, нарязани на ситно и морковът – на тънки пръчици . Варят се 5 минути.
Месото се нарязва на малки кубчета и се поставя в купа. Добавят се нишестето, сокът от лимон, соевият сос и олиото и се меси с ръце. Маринова се 10-15 минути, след което се изсипва в супата. Разбърква се и след 5-6 минути се налива останалият лимонов сок.
Дъната на чиниите за супа се покриват с накъсани листа спанак и нарязани наситно листа целина. Отгоре се налива супата и се поднася.
Идея: За мен беше направо предизвикатеслтво да науча дъщеря ми да яде супа. Детето харесваше леща, боб и до тук. И започнахме да се учим за крем супата от картофи, тя ги мачкаше с пресата, измисляхме приказки и оформяхме по различн начин нещата.
Използвани маркери:
супа,спанак