Спагети с доматен сос
Добави към моето меню
Спагети с доматен сос
лесна за приготвяне рецепта и подходяща за сезона, когато има много домати. Тънкостта е в приготвянето на соса и букета от подправки и вкусове
Време за приговяне 20 мин за сваряване на спагетите
30 мин за приготвяне на соса
Порции 4
Продукти
400 г спагети (1 опаковка)
600 г домати
1 морков
2-3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 с.л. мащерка прясна, ако е суха 1 ч.л.
Смлян черен пипер на вкус
Няколко листа босилек
Приготвяне
• Спагетите се приготвят според това, което пише на опаковката и се отцеждат
Приготвяне на доматения сос
• Доматите се настъргват на ренде
• В дълбок тиган се загрява зехтин и се добавят кромид лука нарязан на ситно, скилидките чесън и настърганите моркови. Разбърква се и когато лука стане златист се добавят настърганите домати
• Разбърква се и се намаля на тих огън, да поври около 20 мин соса докато се сгъсти
• Подправя се на вкус с мащерка, смлян чер пипер и ако доматите киселеят – щипка захар
Поднасяне
• В чиния се сервират от отцедените спагети
• Може да се добави месо, което е нарязано на ситно и задушено с малко зехтин и подправки или да изберете вариант със сирена и кашкавал. Разбърква се
• В центъра на чинията се сипва от доматения сос
• Поръсва се с нарязан на ситно босилек