Последни Рецепти
Последни Статии

Средиземноморската диета е най-полезна

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Средиземноморската диета е най-полезна

За Средиземноморската диета и ролята на зехтина може да прочетете тук Зехтин и Средиземноморска диета – съдържа протеини 15%, въглехидрати – 55% и мазнини – 30%. Тя е начин на хранене.

olive oil

В Средиземноморската диета основните продукти са плодове, зеленчуци, риба, бобови култури, пълнозърнесто зърно, орехи, маслини и зехтин. Употребата на червено месо, сладкиши, мазни продукти, млечни продукти и алкохол е намалено. Такъв начин на хранене е най-полезен както за здравето, така и за фигурата.
Учени от Израел 7 години провеждат наблюдение над мъже, които са на диета и Средиземноморската диета дава забележителни резултати Всеки от участници намалява теглото си поне с 4 кг, нивото на холестирина също намалява. За отслабването също така е полезна и нисковъглехидратната диета
Всеки, който е бил на диета знае колко е важно след това да се задържат постигнатите резултати.

Средиземноморската диета и нисковъглехидратната диета са най-ефективни при намаляване на теглото, отслабват почти всички, но малцина задържат постигнатите резултати. Това е и най-голямото предимство на Средиземноморската диета – тя е проста, балансирана и разнообразна.
По думите на специалистите успешна е тази диета, която може да се следва лесно продължително време. При нисковъглехидратната диета човек трябва да се откаже от ред продукти, то при Средиземноморската диета в това отношение е лесна за следване, което определя нейната популярност и при нея се наблюдават задържане на резултатите.
Учени от Университета в Каролина ни уверяват, че ако в нашето меню присъстват основно плодове и зеленчуци, то това ще ни предпази от сърдечносъдови заболявания.
Антиоксидантите, които се съдържат в плодовете и зеленчуците имат огромно влияние върху организма на човека. И за да се чувстваме добре е хубаво да ядем колкото се може повече от даровете на природата защото те ни защитават и от вредното влияние на околната среда. При изследвания с продължителност 10 години е било доказано, че не добавки, а натуралните антиоксиданти са полезни за организма.

И още нежно важно зеленчуците трябва да се приготвят правилно. По мнение на диетолозите най-добре е варене и запичане на скара.
Всеки зеленчук трябва да се включва в менюто според сезона му, когато е най-свеж и най-полезен. През есента един от продуктите, който е много полезен са червените чушки – съдържат витамин С, антиоксидантите ликопин и рутин, в жълтите – има производни на каротина.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории