Задушена съомга
Добави към моето меню
Задушена сьомга
Какво е необходимо за да приготвим сьомга по този начин за 4 порции
около 1 кг сьомга
1 глава кромид лук
1 с.л. ябълков оцет
100 мл бяло вино
2 с.л. сметана
* Сьомгата се почиства и се отделя филето
* В съд с капак се задушава рибата заедно с нарязания лук на шайби, оцет, вино и сметаната
* Рибата се изважда. Проверява се с вилица, трябва да може да се раздроби лесно
* Сосът се вари още 3 мин и се сервира отделно от рибното филе
Може да поднсесете с гарнитура по ваш вкус – листа зелена салата, рукола, домати, краставици. Може да поднесете и със задушени зеленчуци
Рецептите със сьомга са лесни и здравословни