Пържола на скара
Добави към моето меню
Пържола на скара
Както в живота така и в кулинарното Изкуство
простите неща са с неочаквано Вкусен Резултат.
0Share
Здравейте Гурме любители !
Както в живота така и в кулинарното Изкуство
простите неща са с неочаквано Вкусен Резултат.
Моето предложение за гарниране на прекрасното Каберне Фран се базира на най-древния метод на готвене – печенето на жар / прекрасни резултати се получават и на оребрен тиган /
Ето и продуктите за една порция скара :
1. Една ВРАТНА пържола – 330-370 грама
2. Една супена лъжица ОЛИО
3. Две супени лъжици СВЕТЪЛ соев сос
4. Прясно смян зелен /черен / пипер
5. Щипка червен пипер /лют или сладък/ -по желание
Пържолата НЕ се начуква или боде !!!
Правят се повърностни ромбоидни разрези около 1-2 мм от двете страни.
Маринова се с горните продукти минимум 30 мин.
Пече се около 4-5 минути на страна/ когато се появи течност от горната страна се обръща , а при второто се снема от скарата /тигана / и се оставя да отпочине 4- 5 минути преди сервиране , за да се върнат соковете центъра на пържолата/.
Предложената гарнитура е от фарфале /панделки/ в сметанов сос, но прекрасно може да се поднесе и натюр/
Гарнитура :
1. 30 гр. фарфале
2. Сметана течна животинска 30 % – 4 супени лъжици
3. Червена чушка конкасе /на кубчета / – супени лъжици
4. Риган – една чаена лъжица пресен /или една щипка сух /
5. Босилек – една чаена лъжица пресен /или една щипка сух /
6. Бял /черен/ пипер
7. Чаена лъжица каперси
8. Супена лъжица сок от каперси /марина /
Фарфале се сварява според инструкциите в подслолена вода /приблизително 8 -9 мин./ Оцежда се и се разбърква с горните продукти и 1-2 лъжици от водата в която са вряли /за да не стане много сухо/.
Да Ви е Сладко и Наздраве !!!
Внимание : Виното да е в достатъчно количество
Рецепта на Светослав Даков
Конкурс “Рецепти с вино”