Последни Рецепти
Последни Статии

Яхния пресен грах

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Яхния с пресен (зелен) грах

Тази публикация нямаше да я има, ако не се бях оказала с торбичка пресен грах у дома. По-точно набрах кофичка грах, почистих го от шушулките и започнаха въпросите, нали все замразен и от буркани (домашно приготвен) ползвам. Как да го приготвя? Колко време трябва да се вари? Зависи от това колко е узрял граха, ако още е млад и зеленичък увира по-бързо, около 15-20 мин.
И така леко го задушаваме в масло и вода, малко копър и магданоз и червен пипер. Става вълшебна лека кашица с много и извънредно сладък грах.

грах яхния

Продукти
600 г грах
2 стръка зелен лук
1 малък морков
1/2 ч.л. червен пипер
1 с.л. олио
няколко стръка магданоз за поръсване

Приготвяне
* Грахът се почиства от шушулките. Измива се и се залива с малко вода в тенджера и се сварява почти до готовност
* В тенджера се загрява олиото и се добява червения пипер и настъргания на едро (нарязан на ситно) морков, разбърква се до готовност
* Добавя се граха и толкова течност в която е сварен до желяната гъстота на яхнията
* Добавят се и нарязания на ситно зелен лук и като поври съвсем малко се сервира поръсен с магданоз

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории