Последни Рецепти
Последни Статии

Как да укрепим своя имунитет

Добавено в Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Как да укрепим своя имунитет
През есента и зимата можем да се разболеем най-често от простуда и грип. Как можем да се защитим и да бъдем здрави, работоспособни и с добро настроение. Лекарите ни съветват да укрепваме своя имунитет. Това са няколко съвета, лесни за следване

Много по-лесно е да се предотврати заболяване отколкото да се излекува. Затова трябва да се повиши съпротивителната сила на организма на вируси и инфекции.

oranges pix

Масаж
Масажът способства за подобряване на циркулацията на кръвта и стимулира работата на лимфната система. Удоволствието и ползата от един масаж е добре позната, не е необходимо да си вземата час при масажист можете да си го направите сам или да помолите вашата половинка.

Почивка
Ако постоянно сме подложени на стрес нашата имунна система отслабва. Ако все по-често се чуствате уморен, раздразнителен, време е за почивка.
тест – Време ли е за почивка?

Музика
Много отдавна е известно позотивното въздействие на музиката върху човека.
Музиката лекува или музикална терапия, когато слушаш музика и с всяка минута ставаш по-здрав.
В едно от последните изследвания е доказано положителното влияние на музиката върху имунната система на бременни жени.

Смях
За да бъдем здрави са необходими три неща – здравословна храна, активно движение и добро настроение. Учените са доказали, че смехът, наситина удължава живота и укрепва имунитета.

Сън
Недостатъчният сън е отговорен за повишението на хормона на стреса и отслабването на имунитета. Ако чуствате, че започвате да се разболявата трябва да си осигурите поне 8 часа сън.

Упражнения
Физическата активност укрепва нашия имунитет. Необходими са редовни тренировки всеки ден, активното движение може да бъде и 10 мин упражнения сутрин, ходене пеша, качване по стълби, през целия ден.

Вода
Чудото на водата, без нея не можем и не трябва да я заменяме с други течности. Всеки ден трябва да изпиваме 1,5-2 литра чиста вода или минерална, билков чай.
Водата способства за освобождавана на организма от шлаки и инфекции.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории