Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени патладжани

Добавено в арабска кухня, Българска кухня, Ястия с кайма, Ястия с месо

Добави към моето меню

Пълнени патладжани с кайма
рецепта за сезона на патладжаните – настъпва такъв в края на август и може да се приготвят толкова вкусни неща с патладжан, различни от пържен патладжан

4 патладжана, средни с по-правилна форма
2 моркова
2 чушки
3-4 домата
2-3 глави кромид лук
щипка кимион
смлян черен пипер на вкус
щипка чубрица
щипка кориандър
2-3 скилидки чесън
1/2 кг кайма

patl-1
* Патладжаните се измиват, дръжките се отрязват и се разрязват на две половини по дължина;
* С нож се издълбават патладжаните като лодки. Вътрешността и патладжаните се заливат за 30 мин със студена вода за да си пуснат студената вода;
* В тава за печене се подреждат патладжаните и се налива 1 ч.ч. вода. Слагат се на средна скара и се пекат на 190 градуса;
patl-2
* През това време се приготвя плънката. Сърцевината на патладжаните се нарязва на ситно. Лукът, чесънът и морковите също;
* В дълбок тиган уок се загрява олито и се пробавят зеленчуците;
* След това се добавя каймата и нарязаните на ситно домати. Овкусява се с подправките на вкус и се разбърква;
* Сместа се разпределя по патладжаните и се връща във фурната. пече се до готовностст.

patl-3

Поднася се със салата по избор, оказаха се вкусни и топли и студени.

patl-4

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории