Супер храните на есента
Добави към моето меню
Те са супер храни без да идват от задморски земи и кой знае къде и как съхранявани, а такива, които има в градината на вашата баба. Есента е време, в което с нас се случват различни процеси, имунитетът отслабва, страдаме от косопада, ноктите стават чупливи, а кожата повяхва. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои супер храни. Ето какво съветват от Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.
Супер храните на есента
• Тиква – сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калии и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва печена с мед и орехи.
Рецепти с тиква
• Круши – сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени, а защо не и ястия
Рецепти с круши
• Карфиол – лек вкус, който се съчетава с различни продукти е идеален за есенни ястия – от супа, гарнитура до вкусни запеканки. Консумацията му предотвратява ракови съединения.
Рецепти с карфиол
• Ряпа – Трябва да се научим да приготвяме салата от ряпа, с добавка на моркови, червено цвекло, алабаш, ябълки. Кореноплодът е добър източник на витамин С, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.
Рецепти с ряпа
• Джинджифил – е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи. (не расте градината на баба, но е полезен)
Рецепти с джинджифил
Мед, джинджифил и лимони