Как да свалим килограми
Добави към моето меню
Как да свалим килограми когато настъпва лятото
Добра храна + активно движение = забравяме диетите и сме във форма
Зимата отдавна си отиде, но сега, когато лятото влиза в своята сила забелязвате няколкото излишни килограмa. Не изпадайте в паника. Не взимайте драстични мерки. Шарените рокли на лятото и банския не правят компромиси, но ситуацията може да бъде под контрол. Просто преразгледайте ежедневното си меню. Пролетните храни стимулират загубата на тегло по естествен път.
Ягоди (без сметана и без сладолед)
Хапвайте ягоди. Фибрите, които съдържат ги правят много подходящи за целта – сваляне на килограми. Според едно американско изследване хората, които приемат допълнително по 8 грама фибри на 1000 калории на ден, свалят около 2 килограма. 200 грама ягоди съдържат 3 грама фибри и препоръчваната дневна доза витамин С. Действат като антиоксидант, който поддържа кожата ви гладка и здрава. Можете да отделите няколко ягоди и да си направите и ягодова маска за лицето.
Яйца
Яйцата могат да бъдат приготвяни по много начин и да бъдат вкусни – сварени яйца за закуска. Омлет с много зелен лук за вечеря или яйца на тефлонов тиган (не казвам пържени яйца на очи, защото тефлоновият тиган позволява да бъдат приготвени с няколко капки олио) и поднесени с листа зелена салата, свеж спанак или ракула. Белтъкът е изключително богат на протеини. Приемате същото количество калории, каквото ако ядете тестена закуска, но не сте гладни след 2 – 3 часа и не трупате мазнини.
Зелена салата
Колкото повече храни, богати на фибри, има в менюто ви, толкова по-добре. Преди основното ястие задължително хапвайте зелена салата. така се намалява общия прием на калории с 12%. За вечеря можете да пропуснете основното ястие и да поднесете зелена салата с риба тон например. Зеланата салата се съчетава с яйца, пилешко филе, стек, риба на скара и много лимон.
Зеленчукова супа и таратор
Така ще заситите глада и по-бавно да пристъпите към следващото ястие. Ще можете да прецените кога сте се нахранили и да спрете навреме.
Гъбите
Един деликатес, които съдържа малко калориите и мазнини. Могат да се приготвят по много начини – през пролетта избирайте на пазара пресни печурки и кладница. Могат да се приготвят със зелен лук, чесън. По-големите гъби отделяйте и ги приготвяйте пълнени със зелен лук, филе и малко сирена – много ефектно, вкусно ястие.
Пресни картофки, Коприва, спанак … тиквички, зелен боб, бакла
рецепта с пресни картофки, която е гениално проста и много ефектна, избират се хубави пресни картофки, измиват се, нарязват се, намазват се с четка със зехтин и се посипват със сусам и се пекат на фурна
Храни, които идват с пролетта и през юни са в изобилие.
Така ще задоволите потребностите на организма си, няма да трупате мазнини, а по-голямата физическа активност, характерна за пролетта, ще ви помогне да влезете във форма за лятото.
Бъдете готови за лятото с усмивка
и много движение
hmmm wkusno
mnogo vkusni
zvuchi dodre
vkusotii sa malki i golemi
излежда вкусно задьлжително ще опитьп
sled malko 6te gi pravia, ako ne obarkam ne6to predpolagam , 4e 6te sa vkusni