Пържoла по ловджийски
Добави към моето меню
Пържoла по ловджийски
4 бр. вратни пържоли
100 гр шунка
2 – 3 кисели краставички
1 шепа стерилизирани печурки
1 – 2 глава лук
1 ч. червено вино
2 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
Лукът се задушава. Печурките се нарязват на парчета и се слагат при лука. Шунката се нарязва на ивички и всички продукти се запържват още няколко минути на силен огън. Киселите краставички се нарязват на ивички и се прибавят към омекналия лук.
Налива се червено вино. След като се изпари, се поставят брашното и червеният пипер. Разрежда се с малко вода, за да не загори пиперът. Подправя се със сол, чубрица и доматено пюре и ври, докато се сгъсти леко.
Пържолите се начукват, осоляват се и се поливат с малко олио. Изпичат се на скара, слагат се при зеленчуците и се задушават няколко минути.
Поднася се с червено вино и свежа салата.