Свински ребърца с кока кола
Добави към моето меню
Запечени ребърца в студените дни, поднесени с топла питка, вкусна гарнитура и чаша червено вино си е класика. Предлагаме ви рецепта за мариновани ребърца с кока кола, както знаете тя съдържа доста захар, затова и резултата е вкусни ребърца с карамелена нотка
Свински ребърца с кока кола
рецепта и снимки Валентина Кисьова
Продукти
1 – 1,2 кг ребърца
сол на вкус
кока кола 500 мл
¼ чаена чаша ябълков оцет
¼ чаена чаша соев сос
1 чаена чаша кетчуп,
1-2 супени лъжици горчица.
Начин на приготвяне
• Ребрата се посоляват, поставят се в тава, налива се колата, покрива се с фолио и се пече във фурната на 200 градуса около 2 часа.
• В съд, поставен на котлона, се слага оцета, след завиране се добавя кетчупа, горчицата и соевия сос. Разбърква се и се оставя да поври една минута. С получения сос се мажат ребърцата и се запичат във фурната (без фолио) за 10 минути.
Стават много вкусни, крехки и сочни. Благодаря на Снежана Костова за рецептата!