Свинско с праз и гъби
Добави към моето меню
Свинско с праз и гъби
Рецепта импровизация по стари рецепти. Резултат нещо вкусно. Може да се приготви в два варианта – като яхния от свинско и праз и като гарнитура към печено месо
Продукти
600 г свинско месо
3 стръка праз
200 гъби печурки
1 с.л. олио
1 ч.ч. дoмати или 3 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. червено вино
Смелен черен пипер и сол на вкус
1 щипка чубрица
2-3 люти чушлета
Рецепта за свинско с праз и гъби
• Праз лука се нарязва на кръгчета, гъбите на филийки
• В дълбок тиган с капак се загрява олиото и се добавят нарязани праз и гъби. Разбърква се до готовност
• Добавя се 1 ч.ч. доматено пюре, 1 ч.ч. червено вино, 2 ч.ч. вода и подправки. След като заври се намаля котлона и се готви до готовност на праза. Овкусява се и добавят лютите чушлета за вкус и колорит
• Месото се изпича на грил тиган
• В чиния се слага праз и гъби, пържола и се поднася
Варианта на
Яхния свинско с праз и гъби
е когато се приготвя с бут или шол. Нарязват се на ситно. Месото с задушава почти до готовност и тогава се добавят праз, гъби