Ябълкова торта
Добави към моето меню
Ябълкова торта
Рецепта споделена от Tanya Levenova
Продукти
4яйца
1и ½ ч.ч. захар
2 ванилии
1/4 ч.ч. олио
12 с.л. кисело мляко
3 ч.ч. брашно
1п. бакпулвер (10 г)
50 г орехи
За глазурата
4 с.л. какао
4 с.л. масло
4 с.л. пудра захар
4 с.л. прясно мляко.
Рецепта за ябълкова торта
• Белтъците се разбиват на сняг с ванилията
• Прибавят се един по един жълтъците, бавно и олиото, киселото мляко -разбива се с миксер.
• Брашното внимателно се прибавя и се бърка с бъркалка, заедно с бакпулвера
• В тортена форма (моята е сърце 22 см) се поставя намаслена хартия и върху нея се изсипва половината от сместта. Слага се да се пече на средна фурна на 180 градуса
• 7 ябълки /средни/се настъргват и се слагат когато половината смес е запечена колкото да хване лека коричка.
• Отгоре се ръси 50 . орехи и се изсипва останалата половина от сместа.
• Пече се до суха клечка.
• Почти изстинал се намазва с глазурата – всичко се смесва добре, като маслото трябва да е меко, млякото леко топличко