Последни Рецепти
Последни Статии

Тайната на дългия живот

Добавено в Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Тайната на дългия живот
Учени от Китай доказаха, че продължителността на човешкия живот на 25% завидси от генетични фактори и на 75% – от начина на живот. Следователно може с голяма вероятност да удължим нашия живот.

Специалстите са назовали главните фактори, които могат да удължат живота. Първо трябва да се обърне внимание на храненето – трябва да изяждаме всеки ден по една ябълка – подобрява работата на сърцето, повишава имунитета, парче черен шоколад – намалява бръчките, предпазва от рак, чаша кафе.
Още няколко важни момента са високо ниво на физическа активност и редовен секс – това е залог за добро настроение и младост. Здравият сън е също много важен, както и умението да се прощава.
Универссално средство са и ефирните масла, които са богати на антииоксиданти. Има разлика в дълголетието при мъжете и жените – мъжът трябва да си вземе умна жена, а жената трябва да роди дете преди да стане на 40 г.

Тези факти, звучат познато, но това е и истината. Тайната е в няколко неща – ген, среда, любима работа и добро семейство. Позитивно мислене и душевен мир
През лятото в парка на една пейка видях възрастна жена, която имаше младежко изъчване. Разговорът беше спонтанен и искрен. Жената се каза на 82 години. Ето какво сподели тя.
Доброто семейство е много важно, да имате другар до вас. Децата да са здрави и да ви радват. Да имате работа, която ви носи удоволствие. Допълни че е работила като зам редактор в списание. И накрая допълни, че и от какво семейство си сигурно има значение.

Нещата се знаят. Ако ги следваме и се радваме на всеки ден, помним и се усмихваме на хубавите неща и имаме добро семейство, спокойствие и сигурност, движем се активно всеки ден и харесваме работата си …

кармен
снимката – на седмицата на висшата мода в Ню Йорк 2012 г – един от моделите, който дефилира
Тя е на 81 години
Кармен дел Орефис е родена на 3 юни 1931 година. Висока е 178 см, с мерки 91, 5-66-99 см. Косата й е кестенява, очите – лешникови. Първата си корица за Vogue снима, когато е едва на 15 години.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории