Последни Рецепти
Последни Статии

Тархана

Добавено в Българска кухня

Добави към моето меню

Тархана
Рецепта споделена от Росица Петкова

tarhana

Рецептата я знам от моята пра баба : ) Тарханата представлява трохи от изсушено тесто, замесено с квас и плодово-зеленчукова смес от сварени и прецедени през марля: червена чушка, морков, ябълка, домат, дюля (без люспи, семена и корички) и подправката тарханол (наподобява копър).
Омесеното тесто се оформя на плоски питки, които се оставят да изсъхнат, след което се разтриват на трохи или се смилат. Тарханата се съхранява в платнени торби за зимата.
Консумира се в няколко варианта. Единия от тях е да се свари и запържи с червен пипер и олио. След което с нея се заливат хапки хляб(като попара). Хапва се със смачкана глава стар лук. Много интересно и вкусни и абсолютно БГ национална рецепта

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории