Сладкиш “tarta de keso”
Добави към моето меню
Сладкиш “tarta de keso”
Рецепта споделена от Ivanichka Bogdanova
Продукти
1 опаковка бисквити тип”Чаени”, 200 г
125 г краве масло или маргарин
500 мл течна сметана
200 г “Крема” сирене
20 г желатин на прах
захар на вкус
Начин на приготвяне
• Бисквитите се претриват на трохи и се бъркват с разтопеното масло до получаване на хомогенна смес
• .Сместа се разтила върху дъното на тортена форма с диаметър 17см и се претиска за да се оформи блат.
• Загряваме сметаната, прибавяме захарта, “Крема”сиренето, като непрекъснато бъркаме с тел. Прибавяме и желатина.
• Когато леко заври, отстраняваме от огъня.
• Изсипваме сместа върху блата. Изчакваме малко да стегне и поръсваме с кокосови стърготини.
• Украсяваме по желание.
• В оригинал тортата е с конфитюр от ягоди или малини.1бурканче конфитюр се загрява и се прибавя10 г желатин на прах.Когато сметановосирнената смес стегне, се разстила върху нея конфитюра.Тортата престоява една нощ в хладилника