Тарта с праскови и орехи
Добави към моето меню
Тарта с праскови и орехи
Вкусно много вкусно, плодово, карамелено
Време за приготвяне 10 мин
Време за печене 20 мин
Порции 4
Продукти
50 г орехи
½ яйце
1 с.л. краве масло
2 с.л. захар
400 г бутер тесто
3-4 праскови
Приготвяне
• Бутер тестото се разточва с купа се изрязват кръгове с желания диаметър, около 13-15 см
• Може да се постъпи по два начина да се сложат в малки тавички за тарта, тестото се и се повдига леко нагоре за да се образува ръбче или може да се сложат в тава, покрита с хартия за печене
• Орехите се смилат и се смесват със захарта, кравето масло и ½ разбито яйце. Сместа се разбърква и се разпределя върху 4-те тарти
• Прасковите се режат на тънки кръгчета и се подреждат в кръг
• Пекат се на средна фурна, предварително загрята на 220 градуса около 10 мин. Изваждат се и се посипват със захар
• Връщат се във фурната, докато станат готови, около 10 мин още – да се карамелизират прасковите