Телешки кюфтета
Добави към моето меню
Телешки кюфтета с вино и ганитура
рецепта споделена от Десислава Игнатова
Продукти:
500 г телешка кайма
500 г картофи
1 глава кромид лук
1 филия стар хляб
200 мл червено вино
соев сос, по желание
сол и смля чер пипер на вкус
1 щипка чубрица
олио за пържене
За декорация :
1 зелена чушка и 1 морков
Начин на приготвяне :
• Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, направен на трохи хляб, черния пипер и чубрицата.
• Сместа се оставя да престои около 30 минути, в хладилника
• Оформят се кюфтетата и се слагат в тиган с нагорещено олио.
• След 2 минути се слага соев сос, покриват се с капак.
• След като се запържат и от двете страни се налива чаша червено вино.
• Задушават се около 2 минути от всяка страна и са готови.
• Картофите се обелват и сваряват,пасират се на пюре и се
овкусяват с чер пипер и сол
• Чушката и моркова се декорират по ваша фантазия. Добър апетит!