Телешко с ориз
Добави към моето меню
Телешко с ориз, лук, спанак и домати
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Продукти
500 г телешко месо
2 глави кромид лик
1 морков
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. бланширан спанак (може и замразен)
1 с.л. червен пипер (равна)
1/2 буркан домати /омния 800 мл/
Черен пипер на вкус
4 ч.ч. бульон от месото
1 щипка чубрица
2-3 щипки джоджен
Начин на приготвяне
• Месото се сварява с щипка сол. Хубаво се отпенва
• В тенджера се задушават нарязания на ситно лук, моркови, разбърква се и се добавя ориза, спанака, 1 с.л. червен пипер и доматите
• След това се добавят месото и 4 ч.ч бульон, чубрица и джоджен
• Ястието ври на тих огън и когато ориза е почти готов, още течната съставка се захлупва с капака, изключва се котлона и така, докато поеме ориза останалата течност.