Последни Рецепти
Последни Статии

Телешко с гъби и омлет

Добавено в Ястия с телешко

Добави към моето меню

Това ястие се приготвя много бързо – за не повече от 10 минути. Икономично е откъм продукти и е много подходящо за двама в комбинация със зелена салата, която можете да приготвите успоредно с ястието. Можете да го полеете с вино или бира. Подходящо е за пролетта или лятото. Използваните продукти се съчетават много добре съгласно принципите за разделно хранене.

Продукти за 2 порции:
Телешко с гъби и омлет на три етажа

200 г телешко месо
200 г гъби кладница или печурки
100 г кашкавал
1 яйце
1 стрък зелен лук
2 с.л. олио

Приготвяне:

  1. Нарежете телешкото месо на кубчета, големи колкото бучки захар и го запечете в тефлонов тиган.
  2. Докато се пече телешкото, нарежете гъбите на средно големи късове.
  3. Когато телешкото се изпече според вашия вкус, отстранете го от тигана и го изсипете и разстелете в съда, в който ще го сервирате, например широка чиния.
  4. Изсипете гъбите в тигана и ги запечете като долу-горе посредата на печенето ги полеете с 1-2 с.л. олио или разтопено масло.
  5. Не прекалявайте с печенето на гъбите. При продължителна топлинна обработка вкусовите и хранителните им качества намаляват. Някои дори ги предпочитат полу-сурови.
  6. След като гъбите станат готови ги разстелете върху късовете месо и поръсете с половината от накълцания зелен лук и половината от настъргания кашкавал.
  7. Разбийте яйцето и го изсипете в тигана на не много дебел слой.
  8. Когато се втвърди, може да го обърнете да се запече и от другата страна.
  9. Малко преди да извадите омлета го поръсете с половината от настъргания кашкавал, за да се разтопи.
  10. Извадете готовия омлет и го поставете върху останалите продукти и поръсете с втората половина от зеления лук.

Да ви е сладко!

Тази вечер приготвих това ястие заедно със зелена салата. Ето как приготвих и салатата:

  1. Няколко листа зелена салата се измиват добре и се накъсват с ръка на средно големи късове в широка чиния.
  2. Отгоре се поръсват с накълцана репичка (може и две ако са малки – моите са унгарски и големи).
  3. Добавяте накълцан зелен лук и магданоз на вкус.
  4. Ако желаете може да залеете с 1 с.л. олио и 1 ч.л. оцет.

 

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории