Последни Рецепти
Последни Статии

Жена в офиса

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Защо да намалим работата в офиса в седящо положение? Оказва се, че ако всеки ден прекарваме в офиса на бюрото зад компютъра повече от 6 часа рискуваме нашето здраве

Ако прекарвате всеки ден на работния стол по 6 часа и повече, то за вас се повишава риска от ранна смърт. Особенно това се отнася за жените.

woman at office

Специалисти от центъра Medical Coding установиха, че ако човек стои на работния стол повече от 6 часа на ден, то рискът от смърт в близките 15 години се увеличава за жените с 40%, а за мъжете с 20%.
По време на седене на стола зад бюрото мускулната активност се свежда практически до нула, а разходът на калории намалява до една за минута.При това се наблюдава и забавяне на метаболизма.
Причината за ранната смърт за работещите в офис стават проблеми със сърцето, от които те страдат 2 пъти по-често, в сравнение от тези, които седят по-малко в течение на деня.
Експертите съветват, ако е възможно седящата работа да се съкрати до 3 часа на ден. Ако това не се получава то трябва да се правят почивки. На всеки два часа да се става да се извършва някакво активно движение и мускулите да се натоварват.

Източник: hreonline.com

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории