Тиквено руло
Добави към моето меню
Тиквено руло
Това е една рецепта, която приготвям от години с печена тиква, получава се ефектно, леко и много вкусно руло
Продукти
3 яйца
¾ ч.ч. захар (непълна)
1 ч.ч. тиква, печена
¾ ч.ч. брашно
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. канела
За крема
300 г извара
100 г прецедено кисело мляко, или сметана
1 пакетче ванилия
50 г орехи
3-4 с.л. пудра захар или желе
Рецепта за тиквено руло
• Яйцата се разбиват със захарта до крем
• Добавя се печената тиква и се разбива
• Добавя се пресятото брашно с бакпулвера, добавя се и канелата
• Сместа се изсипва в застлана с хартия за печене тава (тази, която е към фурната) и се заглажда. Поръсва се с нарязани на едро орехи
• Пече се на средна фурна на 180 градуса, до готовност около 12-15 мин. Проверява се дали е готово като се повдигне едното крайче на блата, по начина по който се отлепя се разбира дали е готово
• Върху блата се поставя кърпа и се обръща тавата. Отделя се от хартията и се навива на руло. Оставя се докато изстине така
• Крема се приготвя като изварата се разбива със захарта (в случая ползвам плодово желе) кисело мляко или сметана и се овкусява с ванилия. Добавят се и останалите смлени орехи
• Блата се развива и се намазва с крема и отново се навива.
Да ви е сладко
Може да използвате и крем по ваш избор, но този вариант е лек, а вкуса на тиквата и изварата се допълват