Последни Рецепти
Последни Статии

Точена торта Добуш

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Точена торта Добуш
Рецепта споделена от Виолета Демирева

torta dobush

Продукти
За крема
2 л.прясно мляко
2 ч.ч.захар
1 и ½ ч.ч. брашно
250 г масло
200 г шоколад
5 жьлтька
50 г какао
За платките
3 яйца
1 ч.ч.пудра захар
50 г масло
1 ч.л.амонячна сода
брашно колкото поеме до средно меко тесто, около 500

Начин на приготвяне
• Пьрво се приготвя крема, като шоколада се добавя след като се крема е приготвен и съда е махнат от котлона, а маслото когато е почти охладен.
• За платките – яйцата се разбиват сьс захарта до побеляване, след което се прибавя разтопеното масло и содата, разтворена в малко вода, накрая брашното и се меси до получаване на меко тесто
• Тестото се разделя на 10 топчета и се оставя да престои за час.
• След което всяка топка тесто се разточва на тънко с диаметър 26 см и се пече. За да се изравнят блатовете може да ползвате ринга на форма за печене
• За украсата си приготвих тънък пандишпанов блат и го залях с карамел от 150 г захар и 50 гмасло.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории