Торта с плодове и еклери
Добави към моето меню
Торта с къпини, малини, сметана и еклери
Рецепта споделена от Мария Георгиева
Продукти:
За всеки от двата блата по
2 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване след това добавяме брашното лъжица по лъжица накрая белтъците предварително разбити на сняг.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса в тава с диаметър 24 см .
За еклерите:
150 мл вода,
60 г масло
2 по-големи или 3 по-малки яйца
1/2 ч.ч. брашно.
Във врящите вода с масло изсипваме наведнъж брашното и бъркаме енергично до получаване на еднородна смес и сваляме от огъня.
Когато сместа е изстинала добавяме яйцата едно по едно.
С чаена лъжичка или щприц оформяме еклерчетата в тава върху хартия за печене.
Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна и след като се надигнат намаляваме на 150 градуса.
Пълним със студен крем,приготвен от
500 мл.прясно мляко,
3/4 ч.ч. захар,
2 яйца,
4 с.л..брашно
1/2 ч.ч. вода,
ванилия.
За крема между еклерите и за измазване отгоре и отстрани :
1 кофичка (400 г) заквасена сметана разбита с малиново сладко.
Поръсваме с орехи и украсяваме със желирани къпини.
Да ви е сладко!