Последни Рецепти
Последни Статии

Царевичен грис

Добавено в Основни хранителни продукти

Добави към моето меню

Царевичната каша или така добре познатия ни царевичен булгур (грис) от българската национална кухня е определен за идеалното зимно блюдо .
През зимата трябва да се придържаме към рационално хранене. Учени определиха продукта, който отговаря най-добре на потребностите на организма в студеното време.

Идеално зимно блюдо е с царевичен грис
polenta

Рецепти с царевичен грис и царевично брашно
Полента още качамак

Царевичната каша е избрана, защото съдържа въглехидрати, голямо количество микроелементи, витамини В1, РР, В, каротин, селен, както и провитамин А. фибрите спомагат за подобряване работата на стомаха.
Редовното включване на царевична каша или качамак в менюто през зимните месеци нормализира не само храносмилането, но също и психологическото състояние на човек, спомага за защита от стрес и депресия.
Особено полезна е за тези, на които работата им е свързана с много седене , тогава се наблюдава забавяне на процесите в храносмилането, а кашата спомага за активирането.
Царевичният грис е полезен и за тези, които се борят с наднормено тегло. Редовно включвайте царевичен грис във вашето меню не само на закуска и ще имате по-голям успех в отслабването.

kachamak

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории