Торта лебед
Добави към моето меню
Торта лебед
Рецепта споделена от Мария Георгиева
Продукти за блатовете-4 на брой с диаметър 22 см
250 г меко масло
1 ч.ч. кафява захар
2 яйца
1-2 с.л. мед
1 и 1/4 ч.ч.брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. прясно мляко.
• Разбиваме маслото със захарта, добавяме меда, яйцата едно по едно и накрая брашното смесено с бакпулвера и млякото.
• Печем в предварително загрята фурна.
Продукти за крема:
3 белтъка
150 г захар,
100-150 г плодове от сладко (може и без тях),
200 г масло
• .Разбиваме белтъците на сняг.
• От захарта и водата сваряваме гъст сироп,охлаждаме и добавяме по малко към белтъците.Смесваме маслото с плодовете и белтъците.