Домашна торта с лимонада
Добави към моето меню
Домашна торта с лимонада
Рецепта споделена от Selin Kumcu
Любимата ни торта!
Продукти
За блатовете
5 яйца
2 и 1/2 ч.ч. захар
8 с.л. олио
500 мл. лимонада
3 и 1/2 ч. ч. брашно
2 п. бакпулвер (20 г)
2 с.л. какао
Крем или шоколадов пудинг
100 г орехи
50 г шоколадови пръчици
Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват се захарта
• Добавя се пресятото с бакпулвера брашно, лимонада, олио и се разбърква сместа. Разделя се на 3 еднакви части. Към едната част се добавя какаото
• Блатовете се пекат на средна фурна, на 180 градуса
• Сглобяване на тортата – подрежда се бял блат – кафяв – бял. Намазват се с ванилов пудинг
• Цялата торта се покрива с шоколадов пудинг и се посипва с орехи и шоколадови пръчици, настърган бял и млечен шоколад