Много шоколадова торта
Добави към моето меню
Много шоколадова торта Трюфел
Тортата е лесна, ефектна, много шоколадова и много вкусна (гарантирано)
Продукти
За блата
2 пакета или 400 г чаени бисквити какао
100 г краве масло
100 г смлени орехи
30 мл силно експресо или подходящ ликьор
За шоколадовия крем
500 г натурален шоколад
500 мл течна сметана сладкарска
1 пакетче желатин (10 г)
100 мл вода
3-4 с.л. какао за поръсване
Рецепта за Много шоколадова торта
• Бисквитите се счукват (или се блендират) и се смесват с кравето масло и смлените орехи. Добавя се експресото (ликьора) трябва да се получи смес, която да може да се оформи
• Сместа се слага на равномерен пласт в тортена форма (ринг разкопчаваща се, диаметър 28 см) като се притиска леко с длани
• Желатинът се залива със студена вода и се оставя да набъбне, след което се слага на водна баня
• Шоколадът се разтопява на водна баня
• Към разтопения шоколад постепенно се добавя разтворения желатин
• Половината сметана се разбива леко и се смесва с разтопения шоколад.
• Останалата сметана 250-300 мл се разбива до гъст крем и се смесва с шоколадовата смес като се разбърква с лъжица в една посока, докато сместа стане гладка и хомогенна
• Излива се върху бисквитената основа и се заглажда. Тортата се слага в хладилник за една нощ за да стегне
• Поднася се поръсена с какао на прах
Може да украсите и според вашата фантазия и желание
в Гранд хотел София може да се открие под името торта Lindt, идеята е от там, реализацията след четене и търсене по темата. Получи се! Съвсем скоро ще се прави и в бял вариант и кокос