Лешникова торта с малини и боровинки
Добави към моето меню
Лешникова торта с малини и боровинки
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти:
250 г краве масло
250 г кафява захар
300 г брашно
10 г бакпулвер
1 капсула ванилия екстракт
5 яйца
200 г лешници, смелени
250 мл прясно мляко
3 с.л. пудра захар
крем за тори ,,Ванилия,, без варене на Dr.Oetker – 1 опаковка
700 г малини
250 г боровинки
Рецепта за лешникова торта с малини и боровинки
• Разтопете маслото и го сипете в купа.
• Прибавете брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и яйцата. Разбийте на гладка смес с миксер.
• Добавете смелените лешници и разбъркайте добре.
• Намажете стените и дъното на кръгла тава (20 см.) с масло, покрийте с хартия за печене и разпределете равномерно сместа.
• Печете в загрята фурна на 180 градуса за колко 40 мин. Проверявайте готовността с дървена клечка. Извадете и охладете на решетка.
• Пригответе крема като го разбиете с млякото и пудрата захар първо на ниски обороти, а след това на високи за колко 3 мин.
• Разрежете сладкиша на два хоризонтални блата. Поставете долния върху поднос за торта и го намажете с половината крем.
• Разпределете 1/3 от малините и боровинките и покрийте с втория блат като го обърнете с отрязаната страна нагоре.
• Сложете крем в шприц и направете розички по ръба на блата. В средата покриите с останалия крем.
• Украсете с другите малини и боровинки.Приберете в хладилник ,за да стегне преди консумация.