Торта морско дъно
Добави към моето меню
Торта морско дъно
Рецепта споделена от Hristina Matakova
За блата
6 яйца,
150 г захар,
115 г брашно,
10 г бакпулвер
1 ч.л. течна ванилия.
Всичко се бърка с миксер последователно.
За крема
1 литър сладкарска сметана (Heavy whipping cream)
6 с.л. пудра захар
1 ванилия.
Леко сиропирах всеки блат със сироп от 1 ч.ч. захар + 2 ч.ч. вода.
Пекох я в 22 см форма за торта.Блата го разрязах на три части
Между първият и вторият блат сложих домашен крем
2 жълтъка,
2 ч.ч.прясно мляко ,
1 кафена чаша захар,
1 кафена чаша брашно,
1 ванилия на прах
Наредих и кръгчета от банани.
Между втория и третия сложих от сметановият крем като към него пасирах 2-3 ягоди и също така наредих нарязани на ягоди. И отгоре към останалата сметана смесих сладкарски бои за декорацията.
Поръсеното, което прилича на морски пясък е смлени и пресяти със много ситно сито бисквити “Закуска”, а мидите и рибката ги направих като разтопих шоколад (бял и кафяв) и го излях във формички.
Идея: може да използвате за украса бонбони с морска тематика