Плачеща торта
Добави към моето меню
Плачеща торта
рецепта споделена от Selin Kumcu
По турска рецепта е “Плачеща торта” в буквален превод – Aglayan kek
Продукти
За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
4 с л. прясно мляко
50 г какао
2 п. ванилия
1 п. бакпулвер (10 г)
1,5 ч. ч. прясно мляко за поливане на блата
200 гсметана
Пудинг – шоколадов + 500 мл. прясно мляко за приготвяне на пудинга
Начин на приготвяне:
• Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се всички останали продукти.
• Получената смес се изсипва в намаслена и набрашнена тава.
• Пече се до готовност.
• След като изстине блата се полива с 1,5 .ч ч. прясно мляко.
• Отгоре се намазва със сметана (аз използвах сметана на прах и я разбих с 200 мл. прясно мляко), намазва се блата със сметана и се оставя в хладилника за 2 -3 часа да стегне.
• Приготвя се пудинга (шоколадов на Dr, Otker). С Готовия пудинг се залива блата. Получават се 3 пласта- блат, сметана и пудинг