Последни Рецепти
Последни Статии

Торта “Рафаело”

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Торта “Рафаело”
Рецепта споделена от Мария Георгиева

torta rafaelo

Продукти
За блатовете, които са 2 на брой с диаметър 24 см. по
2 яйца,
7 с.л. брашно
7 с.л. захар
Сиропираме ги с подсладено мляко.

За крема:
1 консерва кондензирано мляко, 400 мл
250 г меко масло
100 -150 г кокосови стърготини.
Разбиваме маслото с кондензираното мляко до получаване на пухкав крем и добавяме стърготините.
Така приготвения крем оставяме за час-два в хладилника до стягане.Украсяваме според въображението.
Да ви е сладко, Весели празници!

rafaelo
и още един вариант на торта за Коледа – долният етаж е “Френска селска торта”, а горният торта “Рафаело”

Още един вариант за Домашна торта а-ла „Рафаело“
6 яйца
180 г захар
160 г пресято брашно
½ пакетче бакпулвер(5 г)
300 мл прясно мляко за сиропиране на блатовете
За крема
1 кутия подсладено кондензирано мляко Дулсе де лече, 400 г
250 г Масло
150 г кокосови стърготини
течен шоколад за гарниране
• Разделят се белтъците от жълтъците.Разбиваме ги на пяна.
• Жълтъците със захарта разбиваме до побеляване и удвояване на обема
• .Прибавяме брашното с бакпулвера и добавяме белтъците като вече се разбива внимателно с дървена лъжица или силиконова шпатула,за да не спаднат белтъците.
• Изсипваме в подходяща тава но по дълбока.Сместа може също да се раздели на две и да се изпече на два пъти ако нямате подходяща дълбока тавичка.
• След като се изпече блатът се изчаква да изстине и се разрязва на две.
• Сиропира се с хладко топло мляко .
Крема се приготвя като се разбие маслото с Дулсе де лече до еднородна смес,прибавят се кокосовите стърготини и се пристъпва към сглобяване на тортата.
• Поставя се първия блат, нанася се крем, поставя се втория блат и се измазва цялата торта с крем. Ако не стигне крема може да се измаже с разбита сметана или се гарнира със шоколад.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории