Последни Рецепти
Последни Статии

Коледният шопинг гори калории

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Коледният шопинг гори калории

Ето една неочаквана полза от обикалянето на магазините в очакване на Коледа в търсене на подаръци. Помага да поддържаме форма.
Празниците са свързано с богато трапези и по-малко движение. Затова и това е времето когато неусетно може да добавим някой и друг килограм към теглото си.

koleda dar
За да не се случва това трябва да планираме как да поддържаме форма като спортуваме и спазваме диета
Диета по празници
Как да не напълнеем по време на Коледни и Новогодишни празници

Оказва се, че походите по магазините преди Новогодишните празници ви изморяват или са причина да бъдете недоволни, било то защото не можете да откриете това, което търсите или по финансови причини. Погледнете и от друга страна. Моловете са и място за култура, за разходка, да се видите с приятели. А британските учени ни уверяват, че обикалянето по магазините е чудесен начин да се справим с килограмите в повече преди празника.
Изследователи от компанията Udozi и YouGov са установили, че средно човек изминава 32 км и изгаря 1572 калории, докато обикаля в търсене на подаръци за Коледа и Нова година.
Това изследване показва, че и загубените по време на предпразничния шопинг килограми се възстановяват на празничната трапеза.
Друго изследване показва, че за да се избавим от натрупаното по време на празниците тегло са необходими цели 4 месеца. Много от нас се увличат по време на зимните празници, позволяват си от това и онова, в по-големи количества, по-малко движение… някои дори достигат до 8000 калории на ден, което превишава нормата 4 пъти за жените и 3 пъти за мъжете.

Затова ние планирахме. Качваме се горе в планината, на 26 декември, 4 дни ски и движение.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории