Торта Рафаело
Добави към моето меню
Торта Рафаело
Рецепта за домашна торта, която може да ви стане любима. Приготвя се лесно, бързо, много вкусна – в сезона на ягодите е с много ягоди
Продукти
За блатовете
6 яйца
160 г захар
160 г брашно
За крема
1 кутия кондензирано подсладено мляко (около 400 г)
250 г краве масло
100 г кокосови стърготини
100 г сметана
По желание плодове или домашни бонбони Рафаело
За украса кокосови стърготини, сметана
Начин на приготвяне
• Белтъците се разбиват на сняг с 1 щипка сол и 2 с.л. захар отделно
• Жълтъците се разбиват със захарта, след което се добавя брашното разбърква. Добавят се внимателно разбитите белтъци за да не спаднат
• Сместа се разделя на две части, пече се във форма за торта застлана с хартия за печене, на средна фурна, на 180 градуса, около 12-15 мин
• Крема се приготвя като се разбиват кондензираното мляко и мекото краве масло на крем, към който се добавят и 100 г кокосови стърготини. Слага се за около 30 мни в хладилника за да стегне
• Тортата се сглобява като блатовете се сиропират с подсладено мляко (при мен е сироп от ягоди) Намазва се с крем и се украсява по желание
При мен украсата е ягоди. Два дена приготвих още една, тортата бе оценена като много вкусна. Промените бяха следните сместа разделих на 3 части и изпекох една идея по тънки блатове (ако някой може да разрязва изпечени блатове, то на мен не ми се получава) и сложих по средата нарязани на тънко ягоди. Ще се прави отново тази торта Рафаело, в още варианти.