Последни Рецепти
Последни Статии

Торта с рикота и горски плодове

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Торта с рикота и горски плодове
рецепта Дияна Георгиева

130302 1

Блат:
За блата използвах готова смес, но може да се направи и с готови блатове. След като се изпече го разрязах на две. Може да приготвите и пандишпанов блат.
Крем:
500 г сирене рикота,
300 г заквасена сметана,
около 1 ч.ч пудра захар.
Долният блат го намазах с част от крема, а горният със сладко от малини и ги слепих двата.
В другата половина от крема, прибавих 10-15 гр. желатин, предварително накиснат и разтопен.
Тортата се намазва с така приготвеният крем. Отгоре използвах замразени горски плодове. Оставих я в хладилника за около час и отгоре се стегна крема.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории